Τρύγος

 

      Ο τρύγος πραγματοποιείται από τα τέλη Αυγούστου έως τα μέσα Οκτωβρίου. Η συγκομιδή γίνεται από τις έξι το πρωί έως τις δώδεκα το μεσημέρι, καθώς μετά τις δώδεκα ο καλοκαιρινός ήλιος καίει τα αρώματα και την οξύτητα των σταφυλιών. Τα σταφύλια συλλέγονται με το χέρι σε καθαρά τελάρα των δεκαοκτώ κιλών. Έπειτα μεταφέρονται σε δόσεις των πενήντα τελάρων από το αμπέλι στο οινοποιείο, έτσι ώστε να μην χαθούν τα αρώματα τους και να μην υποβιβασθεί η ποιότητά τους λόγω της υψηλής θερμοκρασίας περιμένοντας στον αμπελώνα.

      Αφού τα σταφύλια μεταφερθούν στο οινοποιείο, ελέγχονται με προσοχή στην ειδική ταινία διαλογής από δέκα εώς δεκαπέντε γυναίκες, ώστε να απομακρυνθούν τυχόν φύλλα ή χαλασμένος καρπός. Έτσι διασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα της πρώτης ύλης. Ο ποιοτικός έλεγχος της πρώτης ύλης γίνεται στο άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο του οινοποιείου. Στη συνέχεια, ξεκινάει η διαδικασία της οινοποίησης.

 

FullSizeRender4