Συμμετοχή των Κικόνων στο Έργο Bacchus 

 

vvf

Τίτλος έργου: Ανάπτυξη ολιστικής μεθοδολογίας για την εξακρίβωση της γνησιότητας, για την βελτίωση της ποιότητας παραδοσιακών προιόντων για την προστασία των καταναλωτών από απάτη ή νοθεία

 Ακρωνύμιο: ΒΑΚΧΟΣ

 Ημερομηνία: 16/6/2020 έως 15/6/2023

 Περιγραφή: Το παρόν έργο αποσκοπεί στην ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων αξιόπιστου προσδιορισμού εξακρίβωσης γνησιότητας/ νοθείας οινικών προϊόντων (οίνος, ξύδι από κρασί, βιολογικό ξύδι, πετιμέζι..) και αποσταγμάτων (τσίπουρο). Με την παραγωγή βελτιωμένων οινικών αποσταγμάτων και οινικών παραγωγών, υψηλής προστιθέμενης αξίας, δίνεται η δυνατότητα στον καταναλωτή να νιώθει ασφάλεια για την ποιότητα του προϊόντος και των χαρακτηριστικών που το συνοδεύουν. Ειδικότερα τα αναμενόμενα αποτελέσματα αφορούν: 

 1. Νέα Βελτιωμένα προϊόντα, πιστοποιημένης προέλευσης και ποιότητας. 

2. Τράπεζα επιλεγμένων Δειγμάτων Ελληνικών οινικών αποσταγμάτων και προϊόντων.

3.Βάση ισοτοπικών και φασματοσκοπικών δεδομένων αποτελούμενη από πλήθος παραμέτρων και μεταβολικών δεικτών των Ελληνικών τσίπουρων και όξους.

4. Ολοκληρωμένη μέθοδος ελέγχου. 

5. Υιοθέτηση καινούργιων, ανταγωνιστικών μεθόδων από την Πολιτεία για την εξακρίβωση της γνησιότητας των τροφίμων. 

6. Αύξηση της οικονομίας με την πάταξη του παρεμπορίου. 

7. Διάχυση των αποτελεσμάτων. 

 

 

 

 

Δεκέμβριος 2020

Οι Κίκονες στους Financial Times!!!

ft

Είναι μεγάλη μας τιμή γιατί στις 12/12/20 η Βρετανίδα Master of Wine Jancis Robinson ανταποκρίτρια οίνου των Financial Times προτείνει το "Λημνίο Κίκονες 2016" ανάμεσα στα καλύτερα κόκκινα κρασιά των γιορτών!

 

 

 

 

 Μάιος 2020

Μεγάλη τιμή η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κτήμα Κίκονες!

 Υποδοχη 1

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τους Κίκονες στο πλαίσιο της τριήμερης παρουσίας της στη Θράκη. Ξεναγήθηκε στους χώρους του οινοποιείου, ενώ ακολούθησε παρουσίαση των κρασιών του Κτήματος και γευστική δοκιμή και των επτά ετικετών. 

 

unnamed 5 3

 

Η κα Μελίνα Τάσσου οινολόγος του Κτήματος χαρίζει μια φιάλη μονoποικιλιακό Λημνιό Κίκονες 2004 στην Πρόεδρο, καθώς το Λημνιό θεωρείται η πιο αρχαία ποικιλία που υπάρχει ανελλιπώς μέχρι  σήμερα. 

 

 

 Φεβρουάριος 2020

Απευθείας σύνδεση από το Λονδίνο!

London Filipposξ

O sommelier μας Φίλιππος Παπαδάκης μαζί με τον Jose Balado στο ολοκαίνουριο Restaurant Arros QD, σε γευστική δοκιμή Μάρων Κίκονες Ερυθρός (Sangiovese), το οποίο μπορείτε πλέον να βρείτε στο μενού του καταστήματος!